Xiaomi - Alvásidő üzemmód használata

A telefon némitása és a képernyö színének fekete-fehérre váltása alvásidöben

Szerző Simon Gralki · Utolsó frissítés

Annak érdekében, hogy este vagy éjszaka ne zavarjanak az értesítések, a Xiaomi okostelefonon aktiválható a alvásidő üzemmód. Itt megmutatjuk, hol található az üzemmód és hogyan kell beállítani.

A Xiaomi okostelefon alvásidő üzemmódja (a MIUI 11 alatt még mindig relaxációs módnak nevezik) lehetőséget kínál az okostelefon automatikus elnémítására az éjszakai alváshoz, hogy ne ébredjen fel a bejövő üzenetekre vagy az alkalmazások értesítéseire. Az aktiválás automatikusan történik a beállított alvásidőben a töltési folyamat során vagy a kiválasztott napokon, amelyhez a kezdő és befejező időpont manuálisan is beállítható a felhasználó igényei szerint, és további opciókkal végezhető el, amelyekhez aktiválható a "Ne zavarjon" vagy a szürkeárnyalat, amely a kijelzőt feketére és fehérre színezi.

Az Always On Display funkcióval rendelkező Xiaomi készülékeken azt is meg lehet adni, hogy a kijelző lefekvéskor automatikusan kikapcsoljon.

A Xiaomi okostelefon alvó üzemmódja automatikusan elnémítja a készüléket, és a képernyő színei igény szerint kikapcsolhatók, így minden kijelzőtartalom szürkeárnyalatban vagy fekete-fehérben jelenik meg.

Az automatikus üzemmódon kívül a felhasználó kiválaszthatja, hogy az üzemmód általában a beállított lefekvési időben vagy a lefekvési idő alatti töltés során aktiválódjon, amelyhez beállítható egy időintervallum vagy ütemezés.

Az alvó üzemmódban lehetőség van a Ne zavarjon üzemmód automatikus aktiválására is, így az alkalmazásoktól érkező hívások, üzenetek és értesítések elutasításra kerülnek, vagy némán érkeznek, és nem történik képernyőaktiválás.

Az Always On Display opcióval rendelkező Xiaomi okostelefonokon azt is ki lehet választani, hogy a kijelző alvás közben is ki legyen-e kapcsolva.

Android 11 | MIUI 12.5
Alvásidő üzemmód - Nyissa meg a Beállítások at
Alvásidő üzemmód - Koppintson a  Digitális jóllét és szülöi felügyelet
Alvásidő üzemmód - Koppintson a Alvásidö mód ra
Alvásidő üzemmód - Válasszon az Ütemezés alapján , Alvásidö közbeni töltéskor és Ki között
 1. Nyissa meg a Beállításokat
 2. Koppintson a Digitális jóllét és szülöi felügyelet
 3. Koppintson a Alvásidö módra
 4. Válasszon az Ütemezés alapján, Alvásidö közbeni töltéskor és Ki között

Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

Miért fekete-fehér a képernyő színe?

Ha a megjelenített tartalom kijelzőjének színei este vagy egy bizonyos időpontban fekete-fehérre változnak, az a Xiaomi okostelefon alvóidő üzemmódjának aktivált szürkeárnyalatai miatt van, amely bármikor kikapcsolható az alvóidő-beállítások "Testreszabás" részében.

Mire való a lefekvés előtti üzemmód?

A Xiaomi okostelefon alvásidő üzemmódja automatikusan elnémíthatja a készüléket egy bizonyos időpontban, hogy az éjszakai pihenés alatt ne zavarjanak vagy ne ébresszenek fel az értesítések.
Az általános némítás funkció mellett a "Ne zavarjon" funkció is automatikusan aktiválható, így a bejövő hívások elutasításra kerülnek, vagy az üzenetek némán fogadhatók.

Mik a szürkeárnyalatosok az ágyban alvó üzemmódban?

A szürkeárnyalat automatikusan fekete-fehér vagy szürke árnyalatokra színezi a Xiaomi okostelefon képernyőjét, ami este vagy éjszaka könnyebb a szemnek.

Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt
Xiaomi - Alkalmazásidőzítés beállítása

Ismerje meg, hogyan korlátozhatja egy alkalmazás használati idejét a nap folyamán.

Xiaomi - Összpontosítási üzemmód használata
Xiaomi - Összpontosítási üzemmód használata

Használja a koncentrációs üzemmódot a fontos alkalmazásokra való összpontosításhoz

Xiaomi - Szülői felügyelet használata

A Szülői felügyelet funkcióval ellenőrizheti vagy felügyelheti a Xiaomi okostelefon használatát a gyermekek számára.